Blog

Bad Sackingen; de ruggen van grote namen

Bad Säckingen. Vorig jaar ben ik hier het seizoen geëindigd en dit jaar is het mijn derde wedstrijd van de zomer. Het parcours lag dus nog vers in mijn geheugen.

Vanochtend stond ik in de startopstelling niet erg voorin en keek ik tegen de ruggen aan van een hoop grote namen. Vandaar dat ik ook best wel gespannen was voor de race.
Ik probeerde snel te starten omdat de startklim hier erg kort is en je al meteen een single track op moet draaien. Eigenlijk lukte het me niet om zo snel te starten als ik had gewild. De opstopping aan het begin van de singletrack was best lastig maar gelukkig was iedereen rustig en kon ik al snel, maar wel ver achterin, weer op mijn fiets springen.

_DSC6575
Hierna dacht ik: "Ach, normaal start ik snel en verlies ik later in de race veel plaatsen , ik ga het nu gewoon andersom proberen" Dit slaagde super goed!
In de klimmen was ik in staat een aantal meiden te passeren en vond mijn plekje tussen de 24e en de 26e plaats. Helaas maakte ik 2 ronden voor het einde van de wedstrijd een aantal domme technische foutjes waar ik wat seconden en zelfs 1 plaats mee verloor. Wel kon ik de gehele wedstrijd mijn plaats en tempo goed stabiel houden.
In de laatste 2 kilometer heb ik mezelf tot het uiterste gepusht om te kijken of ik mijn voorganger nog kon passeren maar helaas lukte dat net niet.
Als 25e kwam ik uiteindelijk over de finish lijn

Ik kijk terug met een tevreden gevoel. Ik weet wat er goed gaat en zie ook heel duidelijk wat er nog beter kan. Werk aan de winkel maar ook een fijn zicht op komende races.