Blog

wedstrijdverslag: De klim van Graz

Op dit moment lig ik languit op bed, nog uit te puffen van de wedstrijd die ik net heb gereden. Oef, dat was een zware! 6 keer die klim op was voor mij vandaag geen makkelijke klus, terwijl de uitermate technische afdaling juist erg goed ging.
_DSC6620
In deze wedstrijd zaten hele goede dingen en een aantal dingen die ik graag een stukje sneller had gedaan. Maar ja, dat hoort bij de topsport, sneller kan het altijd.

Mijn start was prima en ik was erg ambitieus vandaag. Ik lag in de eerste halve ronde op de 2e positie en dat wilde ik natuurlijk graag zo houden. Ik ging vlot de eerste afdaling in en maakte daar een stuurfout. Dit kwam omdat ik van te voren een bepaalde lijn in gedachten had die ik perse wilde rijden. Echter moest ik voor deze lijn flink in de remmen en kon daarna met meer snelheid de bocht uitkomen. Dat eerste ging een beetje mis. Ik kwam met een te hoge snelheid aan en viel op de grond. Eigenlijk niet hard maar helaas stond mijn zadel helemaal scheef waardoor ik toch nog een keer moest stoppen om hem recht te zetten. Daar verloor ik mijn tweede plaats alweer Sad
Niet zo'n punt dacht ik; gewoon aanhaken bij de twee meiden voor me.
Ik pakte het ritme snel weer op en gelukkig maakte ik hierna geen fouten meer in de afdaling. Deze afdaling is echt mijn favoriet! Heel veel precisie in het sturen, een paar leuke sprongen, keien en wortels, alle technische elementen zaten er in.

De klim echter was stijl en rotsig. Ik had vanaf het begin al moeite met deze klim. Steeds zat ik te twijfelen; "Zal ik even op mijn pedalen gaan staan, dan kan ik misschien iets meer kracht zetten. Oo nee dan slipt mijn achter wiel door over een rollende steen. Dan toch maar weer zitten? Nee dat loopt ook niet zo lekker"
Kortom, ik verloor hier elke ronde tijd op mijn 3 voorgangers, terwijl mijn verzorger Sjaak dan beneden in de verzorgingspost riep dat ik in de afdaling weer was ingelopen. Zodoende bleef ik lang wel hoop houden op een podium plaats. Helaas lukte dat me niet meer maar heb ik uiteindelijk wel een prima race gereden en erg veel geleerd van deze wedstrijd.

Dit was mijn laatste wedstrijd voor het EK, dat over twee weken zal plaatsvinden. Ik denk dat dit een perfecte voorbereiding was op de wedstrijd daar.

Ik wil heel graag mijn team bedanken die mij super hebben begeleid in dit eerste deel van het seizoen. Dat gaan we lekker doorzetten zo!