Blog

Een stapje hoger in Canada deel 1

deel 1: De laatste voorbereidingen 

De dag voor de wedstrijd is aangebroken en inmiddels voelt het parcours een beetje eigen. Vannacht lag ik nog even wakker. Ik had een nieuwe lijn in gedachte die ik heel graag wilde proberen. Dat kan me altijd wel even uit mijn slaap houden.
De volgende ochtend stond ik zodoende te popelen om op mijn fiets te stappen. 
Bij de rockgarden heb ik even staan kijken naar andere rijders en mijn lijn uitgeprobeerd. En met succes! Alles liep beter dan de voorafgaande dagen. 
Helaas zag ik vrijwel geen andere U23 dames rijden dus had ik geen idee wat ik zou kunnen verwachten van hen. Maar een voorbeeld nemen aan verschillende mannelijke rijders waaronder mijn teamgenoot Milan, met wie ik wat lijnen had besproken, is ook super leerzaam! 

PWKB8058
De rest van de dag besteed ik aan mijn lijf optimaal te krijgen en mijn spullen gereed te maken voor de wedstrijd van morgen. Van onze fysiotherapeut krijg ik een behandeling aan mijn rug. Ik zat een klein beetje vast in mijn onderrug maar gelukkig is dat met een korte ‘knak’ weer verholpen. 
Ik besteed veel aandacht aan mijn voeding, mentale voorbereiding en ook moet mijn fiets natuurlijk helemaal in orde zijn. Gelukkig hoef ik me daar niet al te veel zorgen over te maken en hebben we begeleiding om dit voor ons te regelen. Over de banden keuze twijfel ik echter een beetje. Ik heb keuze uit lichte maar kwetsbare banden, hele snelle banden met weinig profiel en een regen band. Uiteindelijk besluit ik toch voor de lichtste versie te gaan. 


Wat ik voor een wedstrijd altijd heel graag doe, is met een overzicht van het parcours alles nog eens in mijn hoofd door nemen. Op z’n moment volg ik met mijn vinger het kaartje terwijl in mijn hoofd een soort filmpje afspeelt van het parcours dat voor me opdoemt. 
Aangezien het filmpje in mijn hoofd natuurlijk altijd het ‘perfecte voorbeeld’ is, krijg ik extra zelfvertrouwen voor de race. 


Na een goede koolhydraat rijke maaltijd ga ik al vroeg slapen. Met heeeel veel zin in de volgende dag.