Blog

3 x 3 = 3

Wellicht een bijzondere titel voor een wedstrijdverslag. De uitleg: gisteren wist ik tijdens de World Cup in Lenzerheide weer een 3e plaats te bemachtigen! Dat is inmiddels de derde 3e plaats op rij in de World Cup serie. Ondanks dat ik de eerste van de serie in Australië niet heb gereden, sta ik inmiddels op een 3e plaats in het algemeen klassement!

Goed, tot zover het klassement. Hierbij het verslag van deze spannende race in de prachtige Zwitserse bergen.
Vanaf het WK in Tsjechië zijn we met het team direct naar Lenzerheide gereden. Lenzerheide is een wintersportdorp en ligt op 1500m hoogte. Doordat ik vorige maand op hoogtestage ben geweest kon ik meteen lekker op het parcours gaan trainen en hoefde zo niet te acclimatiseren. Op het parcours voelde ik meteen dat ik weer lekker op mijn fiets zat; iets wat op het WK een beetje miste.


160528_31282_by_Sigel_FRA_La Bresse_Training_Tauber
Omdat in Lenzerheide op zaterdag de World Cup Downhill plaatsvond, was het programma overvol en werd de wedstrijd dames U23 op zondag aan het einde van de dag te verreden.

Het was hartstikke warm en benauwd op het parcours. Gelukkig hield mijn techneut Piotr tot vlak voor de start het zonnetje van mijn bolletje met een parasolletje. Winking Ook tijdens de wedstrijd stond de begeleiding in de verzorgingspost steeds voor mij klaar met een bidon koud water voor over mijn hoofd.

De eerste klim na de start was het vollebak gas geven. Hier had ik op gerekend. De rest van het parcours bestaat namelijk vrijwel geheel uit single tracks waardoor inhalen erg lastig is. Ik probeerde mijn rivalen uit Amerika, Zwitserland en Engeland bij te blijven en in de eerste ronde ging dit gemakkelijk. Wel maakte ik een paar domme technische foutjes omdat ik zo gebrand was in hun wiel te blijven dat er onrust was in mijn rijstijl.
Helaas voelde ik in de 2e ronde dat de drie meiden net wat harder konden fietsen en besloot ik mezelf niet op te blazen en mijn eigen tempo te gaan rijden. Dat was in eerste instantie balen maar achteraf bleek het een goede keuze. Eventjes lag ik op een 4e plaats maar Evie Richards kon het tempo niet vasthouden en viel terug waardoor ik haar in de 3e ronde passeerde. Nu had ik ook meer rust in mijn hoofd en kon technisch een stuk lekkerder rijden.
Ik maakte geen foutjes meer en wist mijn voorsprong op Evie uit te bouwen. Met nog 2 ronden te gaan riep de speaker dat ik 30 seconden voorsprong had op de 4e plaats, die ondertussen was ingenomen door Nicole Koller. Voor me had ik ook een gat van 30 seconden. Dat was wel een prettige afstand want ik kon de Amerikaanse Kate Courtney telkens voor me zien waardoor ik mezelf kon pushen mijn laatste beetje energie in de pedalen te trappen. De afstand bleef echter gelijk en zo wist ik weer een mooie 3e plaats in de wacht te slepen op mijn nieuwe Felt Nine 1 fiets! Vandaag zat ik echt lekker op mijn fiets en bovendien is de afstand met de nummer 1 en 2 kleiner geworden. Tijd om de champagne te openen op het podium dus!

Mijn team heeft er deze week weer geweldig voor me gestaan! In alles wat ik doe wordt mee gedacht en dit draagt bij aan deze stabiele en goede resultaten!
Ook mijn trainer Rob Barel wil ik heel erg bedanken voor het uitbalanceren van de perfect passende training en mij telkens weer fit te krijgen op het juiste moment.