Blog

Het podium herhaalt zich in World Cup La Bresse

Ik had al heel erg gehoopt dat de woorden 'herhaling' en 'podium' in de titel van deze blog zouden staan. Wat was dat spannend! Vorige week verraste ik mezelf compleet met een derde plaats in de World Cup Dames U23 en ik had geen flauw idee of ik dat nog een keer zou kunnen laten zien of dat het enkel een uitschieter was geweest. 

Het parcours in het Franse La Bresse kende één lange klim omhoog en één prachtige, technische afdaling. Zo'n soort parcours had ik nog nooit gereden dus was het inschatten of dit mij goed zou liggen. Tijdens het inrijden voelde het prima en technisch had ik de meeste dingen al snel onder de knie maar ik zag ook nog veel verbeterpunten. Dit was een van de
mooiste maar ook uitdagendste parcoursen die ik heb gereden. Er zat geen moment rust in het rondje en scherp bijven was cruciaal op dit parcours. De grote rotsen en keien waren moeilijk te fietsen (vooral bij nattigheid) en gevaarlijk omdat je makkelijk lek rijdt op de scherpe punten.

LaBresse28-05-16(3)

Zaterdag middag startte ik vanaf de 6e positie (mijn plaats in het algemeen klassement) en wist ik op de lange klim al meteen een 4e positie te pakken. Het was flink vechten voor de voorste plaatsen want het grootste deel van de klim was een smalle single track waar moeilijk in te halen was. Maar dit was geen punt voor mij en ik kon vanuit deze fijne positie aan de afdaling beginnen. De Italiaanse Chiara Teocchi ging mij hier nog voor maar viel helaas op de drop-off. Hierdoor fietste ik dus al in de eerste ronde op de 3e positie. Extra spannend want ik ken soms zo mijn dipjes in de wedstrijd. Gelukkig viel het dipje deze keer wel mee en kon ik redelijk het gas er op houden.
Toch zag ik een
gevaarlijk uitziende Zwitserse wel telkens erg dichtbij komen in de klim. Door de hoeveelheid aanmoedigingen langs de kant hield ik moed erin en kon ik mijn voorsprong vasthouden.  
Zo kwam ik weer met twee handen omhoog de finishstraat in gereden. Het was een geweldige ervaring! Deze keer was het natuurijk niet écht een verassing maar wel voelde ik enorme vreugde dat ik mijn vorm vast heb kunnen houden en heb kunnen laten zien dat ik podium waardig ben in de world cups. 

Hele grote complimenten voor mijn team en onze begeleiding die het hoofd koel hebben weten te houden in zo'n spannende week en mij geen enkele druk hebben opgelegd. 
Ik ga de komende tijd doorbouwen aan mijn conditie en keihard werken aan alle nieuwe
verbeterpunten die ik heb opgedaan tijdens de afgelopen wedstrijden.