Blog

Duf konijn met succes in Bundesliga

Vrijdag 16 september: duf als een konijn zat ik achterin onze teambus onderweg naar mijn laatste wedstrijd van het seizoen. Bestemming: Titisee-Neustadt.

Duf als een konijn? Ja inderdaad, dat is de beste manier om mijn gevoel richting deze wedstrijd te omschrijven. De scherpte was er, zoals bij iedereen aan het einde van het seizoen, wel een beetje vanaf. Vorige week fietste ik nog naar een 3e plaats in de Hors Class wedstrijd in Polen waarna een drukke week volgde met onder andere veel reizen, clinics en promotie filmpjes maken. Tja, dat is heel leuk maar ook inspannend en daarmee niet de perfecte wedstrijd voorbereiding.

160918_32020_by_Sigel_GER_Neustadt_XCO_W_Tauber

Kortom: ik ging met niet al te hoge verwachtingen naar deze wedstrijd toe. Toch kwam, bij het verkennen van het parcours, mijn enthousiasme en energie snel weer terug en wist ik mijzelf te veranderen van een duf konijn naar een rappe mountainbikester.
Zo stond ik zondag in de stromende regen aan de start. Onze startlijn was dit weekend geplaatst onder aan een mega hoge skischans! Gelukkig was het parcours niet uitgezet in de opwaartse richting van dat vreselijk steile ding maar naar beneden.
Mijn start was goed en ik wist na de eerste lange klim achter Gunn-Rita de afdaling te beginnen. Helaas kwam aan deze 2e positie in de wedstrijd een abrupt einde toen ik ten val kwam in de “Stiebi Drop". Het was enorm glad geworden door alle regen en iedereen had moeite grip te vinden. Gelukkig waren mijn benen in uitstekende conditie en kon ik in de tweede ronde Linda Indergand passeren en zo mijn positie achter Gunn-Rita weer innemen. Linda was sterk in het dalen en kwam steeds weer terug in mijn wiel bij het begin van de klim. Aan het eind van de klim had ik toch telkens weer een mooi gat te pakken. Zo ging het een aantal ronden lang maar in de vierde ronde wist ik het definitieve gat met Linda te slaan en kwam ze ook in de afdaling niet meer dichterbij. Ik had eindelijk ook in het afdalen mijn goede gevoel te pakken.

Gunn-Rita, één van de meest succesvolle mountainbikesters ooit, was natuurlijk al lang gevlogen. De kracht en ervaringen die zij heeft; daar ben ik nog lang niet tegen opgewassen.
Ik wist op deze manier, compleet doorweekt en bedekt met modder, op de 2e plaats over de finish te komen; een fantastische manier om dit seizoen af te sluiten. Een seizoen dat heel erg bijzonder was, waarin ik mezelf en mijn omgeving heb verbaasd. Ik heb er hard voor gewerkt maar ook mijn team en mijn ouders hebben mij de support gegeven die ik nodig had om alles tot zo'n succes te maken!

Ik lig inmiddels, na een voorspoedige reis naar huis, lekker in mijn eigen bed en laat mijn rustperiode nu beginnen. Tijd om mentaal en fysiek weer helemaal op te laden voor de volgende portie training en voorbereiding voor het volgende seizoen.