Blog

Laatste zomer wedstrijd

Dit weekend sloot ik mijn seizoen af met een hors-class wedstrijd in Bad Sackingen. Een mooie plaats in Duitsland tegen de grens van Zwitserland.

Het parcours was alles behalve eenvoudig en het deelnemers veld evenmin. Zo’n beetje alle elite wereldtoppers stonden aan de start. Wat ik van mijn prestatie moest verwachten wist ik dus niet zo goed maar ik had het plan om te kijken of ik kon aanhaken bij een net iets snellere tegenstander.

Dit weekend sloot ik mijn seizoen af met een hors-class wedstrijd in Bad Sackingen. Een mooie plaats in Duitsland tegen de grens van Zwitserland.

Het parcours was alles behalve eenvoudig en het deelnemersveld evenmin. Zo’n beetje alle elite wereldtoppers stonden aan de start. Wat ik van mijn prestatie moest verwachten wist ik dus niet zo goed maar ik had het plan om te kijken of ik kon aanhaken bij een net iets snellere tegenstander.

Bij de start was het grote chaos. 300 m na de start kwam namelijk al de eerste single track en alle dames wilde natuurlijk tegelijkertijd dat pad in. Onmogelijk. Na wat gescheld en gedoe zat iedereen weer op de fiets. In het begin kon ik redelijk mee met een klein groepje. Na één rondje moest ik heelaas lossen maar kwam al snel de 1e junior dame mij voorbij die een mooi tempo had en bovendien hele fijne lijnen reed om achteraan te fietsen. Zo kon ik in een redelijk tempo weer dichter bij mijn voorganger komen. Helaas was dat tempo alsnog niet genoeg om de 19e plaats te pakken en werd ik uiteindelijk 20e.
Een aardig resultaat in dit startveld maar ik ben vooral tevreden over mijn technische vaardigheden deze wedstrijd. Ik kan wel zeggen dat ik dit seizoen een stap heb gemaakt en goed uit de voeten kan op dit soort moeilijke parcoursen.
Ik ga nu even genieten van mijn rust en dan begin ik weer te trainen richting volgend mountainbike jaar maar natuurlijk ook naar het schaatsseizoen.