Blog

De smaak van de overwinning

Mijn kleding zit onder de modder. De ruitenwissers van de auto zijn versleten. Het doucheputje zit verstopt maar een mooie beker met het nummer 1 staat nu in mijn prijzenkast!
Kortom, ik ben weer thuis na een erg succesvol weekend in Engeland.

Screen Shot 2016-04-04 at 15.15.58
Mijn kleding zit onder de modder. De ruitenwissers van de auto zijn versleten. Het doucheputje zit verstopt maar een mooie beker met het nummer 1 staat nu in mijn prijzenkast!
Kortom, ik ben weer thuis na een erg succesvol weekend in Engeland.

Woensdag reisde ik samen met mijn vader naar het plaatsje Llanelli in Zuid-Wales.
Donderdag hadden we uitgetrokken voor een goede techniek training in een trail park in het binnenland van Wales.
Wat een ontzettend gaaf gebied om de techniek bij te spijkeren! De trial parks in Wales zijn fantastisch. Zowel klimmen als dalen zijn technisch en lastig. Ik deed voor de eerste keer een volledige training op mijn Full Suspention Felt bike. Wow! Ik was wel onder de indruk van wat die fiets deed met mijn snelheid. Echt gaaf!

Na deze mooie en leerzame dag was het tijd om me te gaan voorbereiden op de wedstrijd. Op vrijdag en zaterdag verkende ik het parcours en kwam tot de conclusie dat het een heel snel rondje was. Het gebied lag vlak aan zee dus waren er veel duinheuvels, veel wind en korte klimmetjes. Het parcours bevatte weinig echt technische finesses maar het stuurwerk werd daardoor des te belangrijker. Elk foutje op dit parcours zou enorm veel tijd kosten.
Helaas ging ik in de training 2 keer hard onderuit waardoor ik tijdens de wedstrijd met een pijnlijke nek en schouder rond fietste. Maar ik had niet het gevoel dat het me erg in de weg zat.
De Engelse dames hebben altijd een vlotte start in de benen dus ik had me voorbereid op een pittige eerste ronde. Ik kon goed meekomen en wist de eerste ronde aan te haken bij de Britse Isla Short. Ik zocht naar een geschikte plaats om haar te passeren en had het plan om 1 rondje volle bak door te rijden en te kijken of ik haar kwijt kon raken. Helaas kreeg ze op dat moment een technisch probleem en verloor veel tijd. Het was natuurlijk in mijn voordeel maar ik vond het erg jammer. De race was al in de 3e ronde beslist omdat ik toen al meer dan een minuut voorsprong had.
Ik probeerde me te blijven concentreren zodat ik geen domme fouten zou maken en alsnog mijn winst zou verspillen. Mijn voorsprong liep op tot meer dan 2 minuten en zodoende kon ik met mijn armen omhoog de finish over.

Yes!! Dit geeft absoluut vertrouwen voor de volgende race! Op naar de wedstrijd Bad S
äckingen, waar team Habitat weer aan de start zal staan.