Blog

3e plaats British national series - 2

Dit weekend stond ik aan de start van mijn tweede wedstrijd in het buitenland ooit.
Op donderdag avond kwamen we aan zodat we op vrijdag en zaterdag alle tijd hadden om het parcours te verkennen. Zo was de planning tenminste.
CC-atvEWEAANW2a.jpg-large

Dit weekend stond ik aan de start van mijn tweede wedstrijd in het buitenland ooit.
Op donderdag avond kwamen we aan zodat we op vrijdag en zaterdag alle tijd hadden om het parcours te verkennen. Zo was de planning tenminste. Toen we op vrijdag eenmaal klaar stonden voor ons eerste verkenningsrondje bleek dat het parcours nog niet klaar was en dat we het alleen te voet mochten bekijken. Toen mijn vader even een gezellig kletspraatje maakte met de Engelsman van de organisatie kregen we toch toestemming een klein deel van het parcours te fietsen.

In totaal bestond het rondje uit 10 technische secties en 2 heftige klimmen. Omdat ik relatief weinig mountainbike ervaring heb, zagen de technische secties er heftig uit voor mij. Het parcours was alles behalve makkelijk te noemen.
Toen ik zaterdag het hele rondje een paar keer had gereden bleek ik heel snel vorderingen te maken qua technische vaardigheden en was elke moeilijke sectie toch goed te doen.

Zaterdag mocht ik op een mooie 10e startpositie plaatsnemen. De Britse meiden wisten niet hoe gauw ze weg moesten sprinten bij het startschot. Zelf was ik niet denderend weg en zodoende kwam ik niet heel mooi voorin de eerste technische sectie op. Daar was het dus dringen en ellebogenwerk. Toen er even later een lang breed pad voor ons opdoemde ben ik even op de pedalen gaan staan om mijn start weer goed te maken. Zo ging ik als 5e rijder de eerste klim op. Achter me hoorde ik meiden met gierende hartkleppen afhaken. Ook ik moest de 5 meiden voor me even een stukje laten gaan. De twee ronden die volgden verliepen uitstekend en wist ik twee meiden in te halen. Echter kwam ik snel na de inhaalactie hard ten val op een steen en werd ik ingehaald door Alice.
Dit was niet voor lang want toen Alice op het technische gedeelte voor de langere B-lijn koos en ik voor de A-lijn, had ik al weer een flinke voorsprong te pakken. Ik reed hard door maar had geen flauw benul dat ik tijdens deze prachtige wedstrijd op de 3e plaats fietste.
Dit kreeg ik pas in de gaten toen alle enthousiaste Engelse fans begonnen te brullen en joelen.
Ik wist mijn concentratie tot het einde goed te bewaren en finishte daardoor op de 3e plaats. 1 min 15 achter mijn landgenote Anne Terpstra en 4 min (!) achter de Britse Annie Last. Er is dus nog veel werk aan de winkel.
De naam ‘Anne’ bracht blijkbaar geluk vandaag voor het podium Happy