Blog
sprinten

Tunnelvisie

Wat zal ik deze wedstrijd eens doen als het peloton bij elkaar blijft en het op een eindsprint gooit?
Ik houd niet zo van 79 rondjes achter elkaar aan rijden en 1 rondje sprinten. Ik kom toch eigenlijk voor meer.

Wat is de meest kanshebbende tactiek?
Wanneer kan ik deze tactiek het best gebruiken?

Dé vragen die een gemiddeld marathon schaatser zich stelt.
Na het lezen van mijn blogs afgelopen maand heb je misschien een indruk gekregen van hoe een marathon wedstrijd verloopt en zul je, mocht je thuis zijn in de wielerwereld, wellicht concluderen dat het te vergelijken is met wegwielrennen of baanwielrennen.

D70_5370Lees meer...

Ik en Sprinten?


Ik houd niet van sprinten. Het is een geduw, gescheld en getrek. Liever meng ik me er niet in en maak ik me snel uit de voeten voordat de sprinters naar voren rijden. 
Maar soms is het gewoon noodzakelijk. 
Tijdens de wedstrijd in Eindhoven afgelopen zaterdag was het sprint tijd. Waarom lukte het me deze wedstrijd niet te ontsnappen uit het peloton?

D70_4904Lees meer...

ver-zuur-ing op het nk

Over het NK mountainbiken 2016 kan ik lang uitweiden maar ik houd het vandaag toch liever kort.
Dit jaar werd het NK gehouden in het Brabantse Nieuwkuijk. Een vlak rondje waarvan ik van te voren al wist dat het moeilijk zou zijn, mijn sterke punten uit te buiten.

Bij de start zat een grote groep dames lang bij elkaar. Uiteindelijk wisten Anne Terpstra, Annemarie Worst en ik wat meer tempo te maken en met z'n drieën de spanning in de wedstrijd te brengen.
Anne Terpstra en ik wilden beide heel graag een gaatje slaan. In de 3e ronde was ze even uit mijn zicht verdwenen maar na al snel kon ik weer bij haar aanklampen. Niet veel later probeerde ik een gaatje te slaan. Langs de kant hoorde ik dat ik een kleine voorsprong had van ongeveer 10 seconden. Ik had echt even hoop dat het zou lukken en gaf alles wat ik had. Helaas was het toch een mislukte poging want het gat werd na 1 ronde weer gedicht. Vanaf dat moment wist ik dat het een sprint tussen ons drieën zou gaan worden.

Ik deed mijn uiterste best om zo goed mogelijk te sprinten. Al 300 m voor de finishlijn ging Anne Terpstra eens goed op haar pedalen staan en was ze me echt te snel af. Sprinten is duidelijk (nog) niet helemaal mijn ding en zo stak ook Annemarie mij voor de lijn nog voorbij.

Dit parcours is niet mijn favoriet en de andere meiden waren sterk, maar ik had op meer gehoopt.
Ik kan mezelf niets verwijten, heb de wedstrijd spannend gemaakt, heel aanvalend gereden, veel kopwerk gedaan en geprobeerd tactisch te rijden. Maar vandaag zat er niet meer in dan een 3e plaats.


Lees meer...