Sporters kost
wat eet de atleet?
courgette-citroenpesto
courgette-citroenpesto
Recept voor: ± 10 personen
bereidingstijd: 30 minuten


Ingrediënten
  • 1 courgette
  • 1 citroen
  • 2 handjes amandelschaafsel
  • 70 gram Parmezaanse kaas van goede kwaliteit (het best is een stuk parmezaan)
  • 1 teentje knoflook
  • 1 sjalot
  • oregano
  • 2 eetlepels olijfolie
  • zout en peper


Aan de slag
  • Snipper de ui en snijd zowel het teentje knoflook als de courgette in plakken.
  • Gril de ui, knoflook en courgette met een scheutje olijfolie in een koekenpan kort op een laag vuur en laat vervolgens afkoelen.
  • Gril ook de amandelen goudgeel tot lichtbruin.
  • Snijd de citroen door midden en gebruik een halve citroen voor de sap. Rasp vervolgens een beetje van de schil. Drie kleine reepjes van ongeveer 1 cm is meer dan genoeg om een heerlijk frisse citroensmaak aan de pesto te geven.
  • Brokkel de Parmezaan in stukjes en doe deze samen met de citroen, de afgekoelde groenten, amandelen, een beetje oregano en olijfolie in een mengbeker. Blend ze met een staafmixer tot een mooie pesto.
  • Voeg ten slotte peper en zout naar smaak toe.

Serveren
Serveer deze smaakvolle pesto met een beetje Parmezaan of wat extra amandelen ter garnering.

Tip
Een echte aanrader op een toastje, cracker of ciabatta maar ook heerlijk door pesto en risotto.
Stacks Image 397
Stacks Image 400
Stacks Image 403
terug