Sporters kost
wat eet de atleet?
Courgette pannenkoekjes met polenta
Courgette pannenkoekjes met polenta
Recept voor: 6 kleine pannenkoeken (± 10 cm )
Bereidingstijd: 30 min + 30 min wachttijd

Ingrediënten voor de pannenkoeken

  • 2 eieren
  • 100 gram polentameel (maismeel)
  • 100 gram bloem
  • 75 ml melk
  • 1 grote courgette
  • 1 teen knoflook
  • 2 lente uitjes
  • bosje verse peterselie
  • handje cashew noten
  • snuf nootmuskaat
  • snuf komijnpoeder
  • zout en peper naar smaak

Ingrediënten voor de yoghurt dip

  • 3 tot 5 eetlepels kwark
  • 50 gram feta (verkruimeld of heel fijn gesneden)
  • sap van 1/2 citroen
  • peper en zout
  • korianderpoeder


Aan de slag

  • Rasp de courgette met een grove rasp.
  • Pers de knoflook, snijd de lente uitjes en de peterselie fijn en halveer de cashew noten. Houd al deze ingrediënten apart.
  • Kluts in een mengkom het polentameel, de bloem, de eieren en de melk tot een mooi dik beslag. Breng op smaak met peper en zout
  • Voeg hier de gesneden groenten, de noten en de geraspte courgette aan toe en laat dit mengsel een half uurtje staan. Het vocht uit de courgette heeft tijd nodig om goed in het polentameel te trekken.
  • Maak ondertussen de yoghurt dip. Meng hiervoor alle bovengenoemde ingrediënten in een schaaltje.
  • Als het beslag een half uurtje heeft gestaan kan er worden gebakken!
  • Verwarm en scheut olie in een grote koekenpan en giet hierin kleine beetjes beslag. Probeer mooie pannenkoekjes te vormen van ongeveer 10 cm in diameter en 0.5 cm dik. (als je het anders wilt kan dat natuurlijk ook, wees creatief)
  • Laat de pannenkoekjes voldoende garen en keer af en toe om.
  • Serveer met de yoghurt feta dipsaus.
terug