Sporters kost
wat eet de atleet?
Home made salade dressing
Home made salade dressing
Ik ben dol op slalades. Je kunt eindeloos variëren met de ingrediënten; verzin het maar, het wordt vrijwel altijd lekker. Toch hoor ik regelmatig mensen zeggen dat ze salades maar ‘inspiratieloos’ vinden. Daar zal ik nu verandering in brengen! Geef je salade een eigen touch met een zelfgemaakte dressing en ik weet zeker dat je er nooit meer genoeg van zult krijgen! Deze dressing is niet alleen erg lekker maar geeft ook nog eens heel veel kleur aan de altijd maar saai-groene salades. Hij wordt namelijk gemaakt van de kleurrijke cactusvijg; een vrucht die in de herfst goed in de winkels te verkrijgen is.

Recept voor: ± 6 salades
bereidingstijd: 20 minuten


Ingrediënten

  • 6 cactusvijgen (te koop bij de meeste supermarkten of de toko)
  • 1 limoen
  • 2 eetlepels rodewijnazijn
  • zout en peper

Aan de slag
  • Maak de cactusvijgen schoon. Dit is veel eenvoudiger dan je denkt: snijd de schil van de vijg in de lengte in. Nu kun je de schil met de punt van een mes tegenhouden en rol je de vijg gemakkelijk uit te schil.
  • Snijd de cactusvijgen in blokjes of plakken en doe in de blender.
  • Voeg hier 3 theelepels limoensap, 2 eetlepels rodewijnazijn en peper en zout naar smaak aan toe.
  • Blend alle ingredienten met de staafmixer.
  • Giet de dressing door de zeef om hem te filteren.
  • Klaar is je zelfgemaakte salade dressing!

Serveren
  • De licht zoete smaak van de dressing is lekker te combineren met rucola. Bovendien past de bite ook erg goed bij een zachte avocado. Enjoy!


Back