Sporters kost
wat eet de atleet?
pittige bieten dip
Recept voor: 6 personen
Bereidingstijd: 30 tot 40 minuten


Ingrediënten voor de dip
  • 4 rode bieten (voorgekookt)
  • 2 kleine knoflooktenen
  • 1 kleine rode peper
  • komijnzaad (normale zaadjes of in poeder vorm)
  • 5 eetlepels kwark (Griekse yoghurt is lekker maar wel een stuk vetter dus ik kies liever voor magere kwark)
  • 2 eetlepels olijfolie
  • snufje zout
  • 2 handjes hazelnoten (ongezouten en zonder velletje)
  • 100 gram verkruimelde geitenkaas
  • 2 gesnipperde lente uitjes

Ingrediënten voor de bijlagen
  • lekker warm brood
  • groenten naar keuze. Mijn favorieten zijn: wortels, venkel, verse Romaine sla en champignons.

Aan de slag: dip
  • Doe de gesneden bieten in de foodprocessor samen met de lente ui, knoflook, chilipeper, kwark, hazelnoten, komijnzaad, olie en de helft van de geitenkaas.
  • Pureer alles in de machine tot een geheel. Houd je van kleine stukjes hazelnoot in de dip? Voeg deze dan als laatste toe en pureer nog even kort tot ze vermalen zijn tot kleine brokjes.
  • Breng de dip op smaak met zout.
  • Sprenkel over de dip wat extra hazelnoten en de overige verbrokkelde geitenkaas.

Aan de slag: bijlagen
  • Kies je voor de vitamineboost met groenten? Gril je gekozen groenten op een laag pitje in een gril pan. Zorg wel dat de groenten lekker knapperig blijven.
terug