Blog

wedstrijdverslag: De klim van Graz

Op dit moment lig ik languit op bed, nog uit te puffen van de wedstrijd die ik net heb gereden. Oef, dat was een zware! 6 keer die klim op was voor mij vandaag geen makkelijke klus, terwijl de uitermate technische afdaling juist erg goed ging.
_DSC6620Lees meer...

Geselecteerd voor het EK in Zweden

Over dik 2 weken zal ik Nederland vertegenwoordigen op het EK in Zweden! Vanochtend kreeg ik het verheugende nieuws dat ik, net als vorig jaar, deel uit mag maken van de Nederlandse selectie.

Samen met:
4 elite heren (Mathieu van der Poel, Rudi van Houts, Michiel van der Heijden, Hans Becking)
3 Onder 23 heren (Milan Vader, Roel van der Stegen, David Nordemann)
1 junior heer (Marc Bouwmeester)
2 mannen voor het sprint onderdeel 'eliminator' (Jeroen van Eck, Guus olde Monnikhof)
1 Elite dame (Anne Terpstra)
en 1 andere Onder 23 dame (Annemarie Worst)
zal ik mijn beste 'ik' laten zien in het Zweedse plaatsje Husqvarna.

Op de website van de KNWU blikt bondscoach Tim Heemskerk alvast vooruit: “We hebben een sterke selectie aan de start staan bij het EK, maar er hangt deze keer meer van de prestatie af dan alleen medailles. Voor Hans Becking, Mathieu van der Poel, Michiel van der Heijden en Anne Terpstra wordt het EK een cruciale wedstrijd, waarbij ze een belangrijke kans krijgen om te voldoen aan de Olympische norm door een top-10 klassering te rijden. Mathieu is zijn eerste jaar als mountainbiker heel sterk begonnen. Ik heb heel veel vertrouwen in deze groep!”

We gaan er alles aan doen om dit waar te maken!
AndorraLift


Lees meer...

Bad Sackingen; de ruggen van grote namen

Bad Säckingen. Vorig jaar ben ik hier het seizoen geëindigd en dit jaar is het mijn derde wedstrijd van de zomer. Het parcours lag dus nog vers in mijn geheugen.

Vanochtend stond ik in de startopstelling niet erg voorin en keek ik tegen de ruggen aan van een hoop grote namen. Vandaar dat ik ook best wel gespannen was voor de race.
Ik probeerde snel te starten omdat de startklim hier erg kort is en je al meteen een single track op moet draaien. Eigenlijk lukte het me niet om zo snel te starten als ik had gewild. De opstopping aan het begin van de singletrack was best lastig maar gelukkig was iedereen rustig en kon ik al snel, maar wel ver achterin, weer op mijn fiets springen.

_DSC6575
Lees meer...

De smaak van de overwinning

Mijn kleding zit onder de modder. De ruitenwissers van de auto zijn versleten. Het doucheputje zit verstopt maar een mooie beker met het nummer 1 staat nu in mijn prijzenkast!
Kortom, ik ben weer thuis na een erg succesvol weekend in Engeland.

Screen Shot 2016-04-04 at 15.15.58Lees meer...