Blog

Eerste ervaringen in de kopgroep

Gisteren maakte ik voor het eerst kennis met de kopgroep in de marathon op ijsbaan Twente.NKgroningen

Lees meer...

6e plaats tilburg

Na een mooie week op trainingskamp te zijn geweest hier dan eindelijk verslag van de marathon van vorig weekend. Een wedstrijd met opnieuw succes!

Ook deze zaterdag bleef het peloton bij elkaar. Er waren heus wel pogingen tot het vormen van een kopgroep maar niets hield stand. Twee keer probeerde ik mee te springen met zo’n groepje maar beide keren was het resultaat alleen maar vermoeidheid zonder beloning. Helaas. “Dit gaat ten koste van mijn eindsprint” dacht ik nog. Maar niets was minder waar. Met nog 5 ronden te gaan ben ik naar voren gereden en ging het tempo flink omhoog. Ik schaatste in de 7e positie. Een perfecte plek voor de eindsprint. Een ronde voor het eind zette Foske en Lisa alles op alles en reden de twee dames op kop voorbij. Even dacht ik dat ik kon volgen maar met nog 250 meter moest ik ze toch laten gaan. Ik heb alles gegeven en finishte als 6e. Dan kan ik dus toch best een beetje sprintenHappy. Niet van mezelf verwacht.
Na de wedstrijd ben ik met een deel van onze ploeg naar een hotel in Eindhoven gereden om de volgende ochtend vroeg op het vliegtuig te stappen naar de zon van Girona.
10704414_674724312626627_1606907774914463002_o

trainingsstage naar de zon

Gisteren zijn we terug gekomen uit een mooi en zonnig Spanje. Je kunt gerust zeggen dat het in Nederland niet bepaald buiten-fiets weer was dus vandaar dat wij onze kilometers hebben gemaakt in de omgeving van het stadje Girona.
Met de meidenploeg en onze ploegleider hebben we in totaal ongeveer 500 km gefietst in 5 dagen. Twee keer een pittige lange rit en 3 keer een wat kortere.

We werden begeleid door ex-prof wielrenner Paul Kneppers. Hij maakte een goed schema, gaf ons tips en begeleidde ons door de bergen. Ik heb niet alleen gewerkt aan mijn basisconditie voor de Weissensee die over een dikke maand zal worden verreden maar ook nog eens geoefend met het staan op mijn pedalen als voorbereiding op de mountainbike wedstrijden. Een trainingskamp met dubbele winst dus.

IMG_6123

Terwijl ik dit schrijf zit ik nog steeds uit te puffen op de bank en te herstellen van afgelopen week maar de topvorm zit al op me te wachten Winking Lees meer...

Zwemmen tussen kopgroep en peloton

Dit weekend weer een marathon lekker dicht bij huis. Ik zag al snel dat het ijs er niet erg goed bij lag. Grote scheuren op zowel het rechte stuk als in de bocht. En helaas precies op de plaatsen waar ons peloton met 40 km per uur, 70 ronden lang overheen zou stormen. Dit ging natuurlijk niet goed. Al in ronde 10 lag er een aantal meiden op het beton van het middenterrein. Gelukkig had ik al gauw door aan welke kant ik de scheuren het best kon ontwijken.
DSC_3397
Lees meer...