Blog

KPN cup Haarlem. PODIUM!!

Gisteren schaatste ik mij voor de eerste keer op het podium in de KPN cup.
In mijn geboortestad Haarlem maakte ik me op voor mijn alweer 3e schaatswedstrijd van het seizoen. Ik voelde me goed, ondanks dat ik afgelopen week wat zwaarder had getraind.
Het begin van de wedstrijd was erg onrustig en ik merkte al gauw dat veel rijders uit waren op een ontsnapping. Het was demarreren, stilvallen en opnieuw demarreren. Hierdoor liepen de eerste ronden van de wedstrijd niet erg lekker. Wat dat betreft ben ik meer gebaat bij een constant maar hoog tempo.
Gelukkig reden een aantal van mijn ploeggenoten ook mooi voorin waardoor we elkaar hier en daar konden helpen.
Utrecht14-11-15(2) copy
Lees meer...

Laatste zomer wedstrijd

Dit weekend sloot ik mijn seizoen af met een hors-class wedstrijd in Bad Sackingen. Een mooie plaats in Duitsland tegen de grens van Zwitserland.

Het parcours was alles behalve eenvoudig en het deelnemers veld evenmin. Zo’n beetje alle elite wereldtoppers stonden aan de start. Wat ik van mijn prestatie moest verwachten wist ik dus niet zo goed maar ik had het plan om te kijken of ik kon aanhaken bij een net iets snellere tegenstander.

Lees meer...

WK andorra 2015

Gisteren reed ik mijn eerste WK. Dit, op 2000m hoogte in de stromende regen en in een groot blubber bad. Kortom: helemaal mijn omstandigheden. Bij het denken aan een modder wedstrijd voel ik me al energiek.
Ik had me aardig voorbereid op deze wedstrijd op het topje van de berg. Een week lang zat ik al op hoogte en ik had veel rondjes gemaakt om er voor te zorgen dat ik het parcours perfect beheerste.
Ook voelde ik me weer fitter. Niet zo belabberd meer als vorige week tijdens de world cup in Val di Sole.

Andorra05-09-15(7)
Lees meer...

Vorm ontbreekrt in Val di Sole

Als ik dit schrijf zit ik alweer in een heerlijk zonnetje op 1700 meter hoogte in Andorra. Ik ben lekker aan het trainen en probeer de wedstrijd van afgelopen weekend te vergeten. Helaas kon ik op de world cup in Val di Sole niet aan mijn eigen verwachtingen voldoen. Ik had een paar dagen aardig kunnen trainen en beheerste het parcours. Ondanks mijn verkoudheid leek de training naar tevredenheid te gaan.
Lees meer...

Mijn eerste EK ervaring

Mijn eerste EK is inmiddels achter de rug. De pech van vorige week ben ik al lang weer vergeten want dit was een super wedstrijd!!

_DSC6008Lees meer...