Blog

strijd om het podium

Mijn vorige blog eindigde ik met: "In Haarlem wist ik vorig seizoen een 3e plaats te behalen. Zou het weer zo spannend worden als toen?" 
Nou
; spannend was het afgelopen zaterdag zeker. Ook al wist ik het nu niet tot het podium te schoppen, op de ijsbaan in Haarlem maak ik er altijd wel een mooie wedstrijd van. 

Haarlem19-11-16(3)
Lees meer...

Marathon in verneiuwd Thialf

Op het programma stond afgelopen weekend de KPN marathon wedstrijd in Heerenveen. Dat is weliswaar mijn thuisbaan maar toch niet helemaal de baan die ik zo goed kende.
Zoals iedereen waarschijnlijk heeft meegekregen is Thialf compleet verbouwd en deze transformatie heeft heel veel gedaan voor de kwaliteit van het ijs.

Het was mijn eerste marathon van het seizoen. De afgelopen drie races had ik met aandacht bekeken en opgemerkt dat de wedstrijden uitdagend, snel en tactisch waren. Zo had ik ingecalculeerd dat het ook nu een lastige wedstrijd zou worden. Dit zowel doordat het ijs glansde als als door een spiegel als de goede vorm van alle rijdsters in het peloton.
Kortom; ik stond met lichte zenuwen aan de start.

Heerenveen12-11-16Lees meer...