Blog

Duf konijn met succes in Bundesliga

Vrijdag 16 september: duf als een konijn zat ik achterin onze teambus onderweg naar mijn laatste wedstrijd van het seizoen. Bestemming: Titisee-Neustadt.

Duf als een konijn? Ja inderdaad, dat is de beste manier om mijn gevoel richting deze wedstrijd te omschrijven. De scherpte was er, zoals bij iedereen aan het einde van het seizoen, wel een beetje vanaf. Vorige week fietste ik nog naar een 3e plaats in de Hors Class wedstrijd in Polen waarna een drukke week volgde met onder andere veel reizen, clinics en promotie filmpjes maken. Tja, dat is heel leuk maar ook inspannend en daarmee niet de perfecte wedstrijd voorbereiding.

160918_32020_by_Sigel_GER_Neustadt_XCO_W_Tauber
Lees meer...

het beste voor het laatst bewaard in Andorra

Na tot nu toe elke in 2016 gereden world cup op het podium te hebben gestaan wilde ik uiteraard bij de laatste in Andorra mezelf nog een keer laten zien.

Zodoende zat ik al dik anderhalve week ik het hooggebergte van Andorra voordat ik daadwerkelijk aan de start verscheen. De camper stond al die tijd exact op de start/finish van de world cup. Dit is, om precies te zijn, bovenaan de skilift in Vallnord-Pal, daar waar de hele zomer lang wordt gekampeerd en gedownhilld. Kortom; een betere plaats om mijn voorbereiding te doen bestond er niet. Ik kon perfect mijn trainingen afwerken en tussendoor regelmatig de downhill tracks af om ook mijn techniek bij te schaven. In de ochtend wakker worden met een stralend blauwe lucht in de prachtige bergen van Andorra; mijn week kon al niet meer stuk.

160904_21534_by_Weschta_AND_Vallnord_XCO_WE_WU_Tauber

Lees meer...